شناسه خبر : 3929
  پرینتخانه » آخرین اخبار, اجتماعی, فرهنگی و هنری تاریخ انتشار : 04 شهریور 1399 - 18:58 |

این چه آموزشی است که ما داریم؟ / جهت‌گیری دانشگاه‌ها باید اصلاح شود

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: ما نمی‌توانیم بگوییم بچه های ما 12 سال در دبیرستان باشند و بعد بیایند دانشگاه و بهترین سال های عمرشان را بگذارند و تا دکتری بروند و بعد دنبال استخدام باشند، این چه آموزشی است که ما داریم؟
این چه آموزشی است که ما داریم؟ / جهت‌گیری دانشگاه‌ها باید اصلاح شود

دکتر «سورنا ستاری» در نشست اقتصاد مقاومتی استان و اقتصاد دانش بنیان و جهش تولید استان، اظهار کرد: آن چیزی که در اقتصاد دانش بنیان به عنوان مفهوم توسعه به آن اعتقاد داریم یک مفهوم کاملا درون زا است به ماین معناست که باید جوششی از داخل استان اتفاق بیفتد.

وی با بیان اینکه وظیفه ما این است که زیرساخت را برای اتفاق این جوشش ایجاد کنیم اما اکوسیستم و زیست بوم داخل استان باید این زایش را در بحث شرکت ها و استارتاپ‌ها اتفاق بیفتد، تصریح کرد: در استان باید تمام ارکان استان در بخش دولت و خصوصی و فرهنگ عمومی از سرمایه‌های استان حمایت کنند.

معاون رئیس جمهور تصریح کرد: استان از نظر منابع زیرزمینی غنی است اما اگر بخواهد با اتکا به این منابع به جایی برسد، به جایی نخواهد رسید همانطور که این موضوع را در اقتصاد نفتی مان کاملا حس کرده‌ایم.

ستاری ادامه داد: چیزی مه به عنوان نفرین منابع در اقتصاد از آن اسم می‌بریم همین است، چرا آفریقایی دارای الماس و عربی دارای نفت پیشرفت نمی‌کنند؟ ممکن است از منابع زیرزمینی به رفاه برسیم اما این توسعه نیست، مانند بچه پولداری می‌ماند که سوار یک ماشین مدل بالا شده و فکر می‌کند می‌تواند آن را بسازد.

وی گفت: چیزی که باعث توسعه می‌شود حرکت درون زا است و پایه این حرکت نیز دانشگاه است، دانشگاه می‌تواند دانش را وارد اقتصاد کند اما نه دانشگاهی که از دولت بخواهد ارتزاق کند، دانشگاه باید بتواند بخش عظیمی از مخارج خود را از محل فروش تکنولوژی تامین کند.

رئیس بنیاد نخبگان ادامه داد: دانشگاهی که هر روز و هرسال به این فکر کند که دولت چقدر تخصیص می‌دهد سقف پرش و حرکتش کاملا مشخص است و در بحث پژوهش هم باید توجه داشت که محصول، حاصل سرمایه گذاری بخش خصوص در پژوهش است اگر دولت در پژوهش سرمایه گذاری کند ممکن است خیلی کارها درست شود و انسان های خوبی پرورش یابند و آزمایشگاه‌ها مجهز شوند ولی محصول ندارد.

ستاری ادامه داد:از یک تحقیق دولتی واکسن و تجهیزات پزشکی بیرون نمی‌آید و نمی‌توان انتظار داشت که با پول دولت خودرو خوبی تولید شود که مردم بخرند چون خودرو حاصل سرمایه گذاری بخش خصوصی در پژوهش است.

وی گفت: کاری که در استان می‌توانیم انجام دهیم حمایت زیرساختی است اما محیط کسب و کار را باید خود نیروی انسانی استان درست کند. همه ما دولتی ها می‌دانیم دو کشو زیر میز ماست یک سو قوانینی است که جلو همه کارها را می‌گیرد و یم سوی دیگر تسهیل می‌کند.این خاصیت اقتصادهای نفتی و زیرزمینی است که بوروکراسی در آن زیاد است و دولت ها چاق هستند و به این دلیل قوانین متناقض هستند و مراکز تصمیم گیری هر کدام اختیارات خاص خود را دارند.

معاون رئیس جمهور تصریح کرد: درست شدن محیط کسب و کار در گرو اهمیت دادن به محیط کسب و کار است و باید اگر یک نیروی انسانی را به دلیل رفتن به پایتخت از دست می‌دهیم باید ناراحت باشیم، اگر معدن گچی را پیدا کردیم این قدر خوشحال شویم که یک نیروی خوب را از تهران به ایلام آورده باشیم چون ارزش هر نیرو می‌تواند از آن معدن بیشتر باشد.

ستاری گفت: استان باید به دنبال اقتصاد دانش بنیان باشد، اقتصاد دانش بنیان هم روزی زیرساخت های اقتصادی ، اجتماعی و زیرساخت های زیرزمینی می‌نشیند، یعنی اگر منابع نفتی خوبی داریم باید استارتاپ‌های خوبی هم باید داشته باشیم.

وی ادامه داد: ارزش دانشی که روی مواد اولیه می‌نشیند آن را ارزشمند می‌کند، مشکلات استان باید توسط دانشگاه‌ها و اعضای هیئت علمی حل شود. ما نمی‌توانیم بگوییم بچه های ما 12 سال در دبیرستان باشند و بعد بیایند دانشگاه و بهترین سال های عمرشان را بگذارند و تا دکتری بروند و بعد دنبال استخدام باشند، این چه آموزشی است که ما داریم؟

معاون رئیس جمهور تصریح کرد: این روند باید اصلاح شود و زمانی اصلاح می‌شود که دانشگاه به سمت دانشگاه نسل 3 و 4 برود که با جامعه تعامل داشته باشد و کارآفرینی در آن توسعه پیدا کند. درس خواندن باید برای ایجاد ارزش افزوده باشد نه اینکه مشکلی به مشکلات موجود اضافه شود.

وی ادامه داد: ما با پول مردم و مالیات مردم درس خوانده‌ایم، قرار بود که ما مشکلات جامعه را حل کنیم، این چه آموزشی است که ما این همه آموزش می‌بینیم اما آن را در زندگی مردم نبینیم.جهت گیری دانشگاه ها باید عوض شود تا مشکلات مردم حل شود.

ستاری تاکید کرد: آن چیزی که محصول را بیرون می‌دهد شرکت است و دانشگاه می‌تواند در این زمینه شراکت کند و از چند سال گذشته 5300 شرکت ایجاد شده است که توسعه این فر هنگ و به مدد مراکز رشد، جوشش ایجاد می‌کند و این استارتاپ‌ها به شرکت دانش بنیان تبدیل می‌شوند.

وی با تاکید بر اینکه حمایت از جوانی که نمی‌خواهد استخدام شود باید در قالب استارتاپ انجام شود، ادامه داد: استخدام بزرگ ترین خیانت ما در حق جوانان است که نوآوری، اعتماد به نفس را از بین می‌برد.

وی ادامه داد: از سفر قبل تاکنون اتفافات خوبی افتاده و مدیون خواستن همگانی مردم و مسئولان استان و روسای دانشگاه‌ها است.

ستاری گفت: زیرساخت های پارک باید تقویت شود و هر چقدر هزینه شود تامین خواهد شود و باید سرعت را در این زمینه زیاد کرد و تا دهه فجر سوله‌ها و فضای لازم را برای شرکت‌ها ایجاد کرد.

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.