شناسه خبر : 939
  پرینتخانه » اجتماعی, اخبار ویژه, سیاسی, شهرستان ها, یادداشت تاریخ انتشار : 20 دی 1397 - 8:23 |

اظهار نظر متخصص ایلامی راجب تاثیر پروژه هارپ در زلزله های اخیر غرب کشور

توضیحات دکتر هایده آراء دکتری تخصصی رشته ژئومورفولوژی و عضو هیات علمی دانشگاه سمنان در رابطه با تاثیر پروژه هارپ در زلزله سرپل ذهاب در استان کرمانشاه
اظهار نظر متخصص ایلامی راجب تاثیر پروژه هارپ در زلزله های اخیر غرب کشور

ایلام رسانه ـ یاداشت

هیچ نوع فعالیت انسانی از قبیل انفجار بمب و یا پروژه هارپ که توسط ارتش امریکا در سال 1993 به منظور انجام تحقیقات بر روی اتمسفر در منطقه الاسکا احداث شدند نمی تواند یک زمین لرزه را در 23 کیلومتری نه در ایران نه در هیچ جای دیگر از این دنیا تحریک کند. هدف از ایجاد این پروژه ایجاد تغییراتی در یونسفر بوده است. در منطقه سرپل ذهاب ما بعد از 7 کیلومتر رسوبات و 17 کیلومتر پی سنگ به گسله می رسیم . هر پدیده ای که انسان بتواند روی آن تاثیر بگذارد ماکزیمم در عمق 10 الی 11 کیلومتری می تواند باشد. حتی اگر به طور مستقیم بخواهد تاثیر بگذارد. مثالی که می توان در این رابطه زد انفجار بمب اتم در سال 1945 در ناکازاکی و هیروشیمای ژاپن است که بعد از انفجار این بمب گزارشی از زلزله جدی نشد. بنابراین می توان با قاطعیت بیان داشت که دلیل لرزش های اخیر در کشور ما تغییر رفتار گسل های کشور و شیفت لرزش ها از کوچک مقیاس به بزرگ مقیاس است. اما کیفیت بد ساختمانها مدیریت ضعیف از جمله دلایل افزایش خسارات در مناطق زلزله زده است که می توان با به کارگیری سازه های سبک نظارت بر ساخت و ساز رعایت اصول کیفی سازه های بتنی جلوگیری از تجمیع سازه ها بر روی زمین های ناپایدار خطرناک رعایت استانداردهای لازم در استفاده از مصالح ساختمانی مانع از بروز خسارات جانی و مالی بالا بعد از وقوع زلزله شد.

هارپ چیست؟

پدیده هارپ مخفف برنامه تحقیقاتی با عنوان انگلیسسی High Frequency Active Auroral Research Program است که به معنای لغوی برنامه تحقیقاتی فرکانس های بالای فعال شفقی می باشد. به طور کلی این برنامه عبارت است از تلاش هایی برای ایجاد تغییرات در یونوسفر که دورترین و ناشناخته‌ ترین بخش جو در فاصله بین 50 تا 100 کیلیومتری زمین است. هارپ این کار را با امواج رادیویی فرکانس بالا که توسط رادارهای خود منتشر می‌کند انجام می‌دهد. بخشی از این امواج در ارتفاع ۱۰۰ تا ۳۵۰ کیلومتری از سطح زمین جذب شده و باعث افزایش شتاب الکترون‌ها در آن منطقه و در نتیجه گرم شدن یونوسفر می‌شوند. امواج آنتن ها پس از اصابت به یونوسفیر و بازگشت به زمین قادر می شوند نه تنها به عمق دریا بروند بلکه فراتر رفته و به اعماق مشخصی از زمین نیز وارد شوند.

در واقع در واکنش به ارسال امواج از زمین، یونوسفر واکنش نشان می دهد و فرکانس های فوق کوتاهی تولید می کند که پس از اصابت به زمین به داخل آن نفوذ کرده و می تواند انواع پدیده های زیست محیطی را ایجاد کنند. علاوه بر استفاده های تحقیقاتی در مورد شناخت اعماق زمین و معادن و کانی های موجود در آن، این دانش علمی می تواند باعث ایجاد سونامی، خشکسالی، آتشفشان، سیل های عظیم و طوفان های بزرگ شود.

گرچه موضوع هارپ و دیگر پدیده های شبیه به آن همیشه با یک پاسخ نفی کننده یعنی تئوری توطئه به حاشیه رانده می شوند اما این دانشمند روسی و بسیاری از متخصصان اعتقاد دارند که آفرینش چنین اسلحه های نوینی که می توانند به صورت ناشناخته باعث مرگ هزاران انسان و یا نابودی یک سرزمین و محیط زیست شوند امری غیر قابل باور نیست. وی فضاپیمای X-37B آمریکا را که در آوریل 2010 به فضا پرتاب شد نیز یکی از اسلحه های مخفی امریکا در همین نوع دستکاری ها می داند .

البته هارپ به پژوهش های سال های دهه 1940 مربوط است و حتی گفته می شود این سلاح در جنگ ویتنام و ایجاد بارش های شدید و یا تولید ابر برای پوشش استفاده می شد.

وبسایت 21st Century Wire نیز چند ماه قبل در مقاله ای کنترل آب وهوا، تغییرات آن و دیگر موضوع های مربوط را از نگرانی های نوین جهان بر می شمرد و اعتقاد دارد که زمستان سخت در بسیاری از مناطق جهان از جمله در آمریکا ممکن است نشان از قدرت هایی باشند که آب و هوای جهان را از طریق روش های مختلف در کنترل خود گرفته اند. اکنون برخی وقایع همچون باران های سیل آسا، سونامی، طوفان، قحطی و کم آبی را با پدیده هارپ مربوط می دانند، ممکن است حتی پدیده ها و توانایی های دیگری در اختیار برخی کشورها باشد که فاش نشده اند و دلایل برای دستکاری بشر در آب و هوا را اثبات کنند.

در سال 1987 دو دانشمند آمریکایی با نام های “برنارد ایستلوند” و “سایمون راموس” عنوان داشتند که می توان از امواج مغناطیسی پرقدرت، تشعشعات الکترومغناطیسی را شبیه به هارپ ایجاد کرد.

اخیرا جان کری وزیر امور خارجه آمریکا در دیدار با دانشجویان در جاکارتای اندونزی اعترافی تلویحی انجام داد و گفت تغییرات آب و هوایی ترسناک ترین تسلیحات کشتار جمعی جهان هستند. وی در سخنانش به طوفان های بزرگ همچون طوفانی که فیلیپین رخ داد اشاره کرد.

 

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.