شناسه خبر : 3671
  پرینتخانه » آخرین اخبار, اجتماعی, فرهنگی و هنری تاریخ انتشار : 26 مرداد 1399 - 17:18 |

خسارت ۱۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان کرونا به گردشگری ایلام تا پایان اردیبهشت

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ایلام گفت: کرونا از ۱۵ اسفند ۹۸ تا پایان اردیبهشت ۱۳۹۹ ، حداقل ۱۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان به استان در حوزه گردشگری خسارت وارد کرد.
خسارت ۱۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان کرونا به گردشگری ایلام تا پایان اردیبهشت

«عبدالمالک شنبه‌زاده» به مناسبت یک سالگی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، اظهار کرد: یکی از برکت‌های تشکیل این وزارتخانه تدوین سند گردشگری است که بر اساس آن وظایف تمام دستگاه‌ها مشخص خواهد شد.

وی در تشریح فعالیت‌های انجام گرفته در بخش میراث فرهنگی گفت: از ابتدای امسال ۱۲ بنا مورد مرمت آثار تاریخی انجام شده و ۲۶ اثر در فهرست آثار ملی ثبت شده و ۱۵ اثر تاریخی آماده ثبت در انتظار تشکیل کمیته ثبت وزاراتخانه است.

مدیرکل میراث فرهنگی استان ایلام از ساماندهی و ثبت ۱۰۰ شی نفیس در استان خبر داد و گفت: مرمت ۹۳ شی شاخص انجام شده و ۴ فصل کاوش در طول سال گذشته در غار «مرگل گلان» هلیلان به صورت مشترک با هیئت دانمارکی و در بنای گنبد جهانگیرآباد در ایوان، محوطه تاریخی سیروان و تپه رم رمه در مهران انجام شده است.

شنبه‌زاده تصریح کرد: یکی از اهداف ما تکمیل بناهای تاریخی برای تعریف کاربری های جدید است که در این راستا تکمیل سه بنای قلعه پوراشرف، قلعه کنجان چم و والی کهره از جمله این بناهاست که از ۷۰ تا ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند و به زودی به بخش خصوصی برای بهره‌برداری اقتصادی و استفاده به عنوان اقامتگاه واگذار خواهد شد.

وی ادامه داد:برای اولین بار یکی از جوانان علاقمند ایلام بانی موزه‌ای به نام موزه ‌ای خصوصی به نام «سنگ و سنگواره» شده که از محل کمک های بلاعوض وزارت خانه نیز به آن کمک شده و آماده افتتاح است اما به دلیل شیوع کرونا افتتاح رسمی آن به تعویق افتاده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ایلام تصریح کرد: یکی از مشکلات ما در حوزه میراث عدم وجود موزه باستان شناسی است که با پیگیری‌های انجام شده ۲۵۰۰ متر زمین در راه و شهرسازی تغییر کاربری داده شده و طراحی و نقشه برداری آن انجام شده و به زودی کلنگ‌زنی خواهد شد.

شنبه‌زاده تاکید کرد: در حفاظت از آثار تاریخی در طول سال گذشته ۶۰۰۰ سرکشی از آثار تاریخی انجام شده است.

وی درباره فعالیت‌های انجام شده در حوزه صنایع دستی نیز گفت: در سال گذشته ۲۰۳ کلاس آموزشی کوتاه مدت در زمینه های محختلف مانند میناکاری، معرق ، تراش سنگ‌های قیمتی ، سفالگری و تولیدات چرمی برگزار شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ایلام با بیان اینکه در این مدت ۴ کالای فرهنگی شامل سه مورد حصیر و یک مورد گلیم نشان ملی مرغوبیت گرفته اند، تصریح کرد: در این مدت ۵ دوره آموزشی برای شاغلان در صنایع دستی برگزار و جواز تاسیس ۳۸ کارگاه صادر شده و ۱۰۴۵ نفر پروانه تولید انفرادی گرفته اند.

شنبه‌زاده گفت: سال گذشته به ۴۸ کارگاه تسهیلاتی از محل اعتبارات روستایی اعطا شده و ۴۰ نفر نیز بیمه شده‌اند و از محل تسهیلات خانگی نیز ۹۳ نفر و ۱۳ کارگاه تسهیلات گرفته‌اند.

وی با بیان اینکه صنعتگران استان در ۲۹ نمایشگاه صنایع دستی در داخل و خارج از استان حضور یافته‌اند، تصریح کرد: کمک خوبی به بازارچه دائمی در «سرابله» شده که آماده افتتاح است و علاوه بر این در سه روستای هدف گردشگری در شهرستان های ملکشاهی، چرداول و آبدانان فروشگاه دائم صنایع دستی ایجاد شده است.

در سال گذشته۶۱ پروانه آغاز فعالیت برای مراکز گردشگری شامل خانه مسافر، سفره خانه سنتی، دفتر خدمات مسافرتی و دفاتر خدمات مسافرتی و مجتمع های گردشگری صادر شده است.

سال گذشته به استثنای ایام نوروز ۴۷۶۰۰ نفر گردشگر داخلی و ۹۸۹۰ نفر گردشگر خارجی در هتل‌ها و اقامتگاهای بومگردی و اقامت داشته اند.

وی از شرکت استان در ۱۵ نمایشگاه ملی و بین المللی خبر داد و گفت: ۲۳ دوره آموزش برای توانمندسازی فعالان عرصه گردشگری برگزار شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ایلام ادامه داد: در حوزه سرمایه‌گذاری نیز ۵۰ موافقت نامه اصولی با مبلغ ۳۵۰میلیارد تومان صادر شده و از محل صندوق توسعه ملی ۱۰ میلیارد تومان و از محل تسهیلات روستایی نیز ۲۰ میلیارد تومان پرداخت شده است.

شنبه‌زاده با بیان اینکه در سال گذشته در ۶ منطقه گردشگری کار ایجاد زیرساخت انجام شده است، تصریح کرد: برای این مهم ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون برای طرح‌هایی مانند دریاچه «دوقلو»ی آبدانان، تنگه «زنجیره» چرداول، «تنگه کافرین»، «رماوند» بدره و «آبگرم» دهلران و مجتمع گردشگری سد «دویرج» اختصاص یافته است.

وی با بیان اینکه یکی از برکت‌های تشکیل این وزارتخانه تدوین سند گردشگری است که بر اساس آن وظایف تمام دستگاه‌ها مشخص خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ایلام تاکید کرد: انتظار این است که توجه ویژه‌تری به بخش گردشگری شود، هرچند خوشبختانه در یکی دو سال گذشته توجه خوبی به این مقوله شده و با وجود شرایط اقتصادی موجود عملکرد وزارتخانه در مجموع مثبت بوده است.

شنبه‌زاده تصریح کرد: اعتبار تخصیص یافته با شرح وظایف و خدمات میراث فرهنگی همخوانی ندارد چون استان ایلام نیازمند تکمیل پژوهش‌های باستان‌شناسی است و از نظر گردشگری شرایط ویژه‌ای داریم، برای هر کدام از مکان‌های گردشگری نیازمند ایجاد راه دسترسی هستیم. مثلا غار «زینگان» نیازمند ساخت ۸ کیلومتر راه دسترسی است و در شرایط موجود ساخت این راه‌ها بسیار هزینه‌بر است و در مجموع گردشگری جزء اولویت‌ها و دغدغه‌های دولت است و می‌تواند با کمترین حجم سرمایه‌گذاری به رونق اقتصاد کشور و استان کمک کند.

وی در پاسخ به سوالی درباره ضررهای کرونا به حوزه گردشگری در استان، گفت: در مجموع کرونا از ۱۵ اسفند ۹۸ تا پایان اردیبهشت ۱۳۹۹ ، حداقل ۱۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان به استان خسارت وارد کرد.

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.