شناسه خبر : 1728
  پرینتخانه » اجتماعی تاریخ انتشار : 23 اردیبهشت 1398 - 9:36 |

وقتی شانه‌های بلوط تکیه‌گاه می‌شود

تنها نابودی یک درخت کافیست تا زمینی عریان‌تر و ریزگردی جسورتر شود و این بار هم رعد و برقی کافیست تا درختی کهنسال و درختانی همنشین با اعصار این سرزمین در آتش الکتریسیته‌ی انسان زیاده‌خواه امروز خاکستر شود .

به گزارش خبرنگار ایلام رسانه ،به کرات از مصائب بلوط زاگرس گفته‌ایم و بارها غم آن را شرح داده‌ایم و معضلات بلوط به دفعات از سوی دلسوزان گوشزد شده و اعتباراتی هم به این مهم اختصاص یافته است .

با وجود تمام این بی‌مهری‌ها، بلوط چهار فصل سخاوتمندانه سایه‌گسترانی کرده و عابران و رهگذران را به سایه‌ خود فرامی‌خواند، اما ما بلوط را در هیاهوی یادداشت‌ها و مصاحبه‌های مطبوعاتی گم کرده‌ایم و تنها هر از گاهی به عنوان سوژه به آن می‌نگریم .

البته عده‌ای از دوستداران محیط زیست و نیروهای خودجوش مردمی امیدوارانه به تیمار بلوط پرداخته‌ و از حال دردمند درخت غافل نشدند و به سرسبزی و حال خوب بلوط چشم امید دوخته‌اند .

در گوشه‌ای از این شهر بلوطی مظلومانه به اسارت سیم‌های برق درآمده، بلوطی که شانه‌هایش زیر بار دردها خم شده، این بار بر سیم برق تعظیم کرده که شاید با تکانی خود را در آتش جریان الکتریسیته ببیند تا هیمه‌ آتش انسان‌ ‎ های زیاده‌خواهی شود که این نگین زاگرس را پیش از این در ورطه‌ی نابودی انداخته‌اند .

شاید تقابل درخت و سیم برق یادآور داستان «دو کاج» باشد. همان‌ها که آوازه دوستیشان کتاب‌های دبستان را پر کرده بود .

اما دیری نپایید که آزمندی بشر قربانی گرفت و یکی کنار دیگری به زمین خوابید تا منقطع جریان برق باشد .

حال در منطقه‌ «چوار» یکی از این درختان تکیه‌گاه تیر برقی شده و سیم‌های برق، درخت را در انحصار گرفته‌اند و یک رعد و برق کافیست تا درختی بسوزد، ریزگردی جسورتر شود و زمینی عریان‌تر گردد و درختی بمیرد و در نهایت جنگلی به نابودی نزدیک‌تر شود .

« مهدی نظری»، مرد درختی ایران پس از بازدید از این صحنه‌ها به ایلام رسانه گفت : در گذشته یکی از اختلافات عمده در بین گروه‌های حامی محیط‌زیست و طرفداران توسعه اقتصادی در دنیا مطرح بود که طرفداران توسعه اقتصادی همه ‌چیز را در خدمت انسان و رشد اقتصادی می‌دانستند و بنابراین هرجایی بین حفظ محیط‌زیست و الزامات توسعه اقتصادی تضاد پیش می‌آمد اولویت را به توسعه‌ی اقتصادی می‌دادند که نتیجه‌ی این امر تخریب گسترده محیط ‌زیست و آلودگی هوا و دیگر آثار زیانباری است که امروزه گریبان جهان را گرفته است .

وی افزود: اکنون مشخص‌شده که رشد و توسعه‌ی پایدار نیازمند حفاظت از منابع تجدیدناپذیر و تجدیدپذیر طبیعی است و اقداماتی که در ظاهر امر توسعه اقتصادی و اشتغال و تولید محسوب می‌شوند در عمل دارای آثار زیانباری در حوزه‌ی اقتصاد است .

مرد درختی ایران از چنین صحنه‌هایی ابراز تأسف کرد و گفت: این بی‌توجهی، یکی از هزاران بی‌توجهی ما انسان‌ها نسبت به محیط زیست و بلوط است که امیدواریم شرکت‌های خدمت‌رسان برق و آب نسبت به مسائل زیست‌محیطی توجه کنند و فراموش نکنند که این درخت به دلیل این آسیب پوسته پوسته می‌شود و در آینده خشک می‌شود .

نظری با بیان این‌که متأسفانه شهرک‌های صنعتی در مناطق جنگلی استان ایجاد و به نابودی درختان منجر شده و مسئولان در صدد درختکاری در نقاط بیابانی‌اند، آیا نمی‌توان با تشخیص قابلیت‌ها و کار بیشتر مراکز صنعتی را در مناطق عاری از جنگل ایجاد کرد؟ اظهار امیدواری کرد با دوراندیشی در کارها شاهد حفاظت از محیط زیست باشیم

گزارش: عبدالرضا محمدی

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.