شناسه خبر : 18690
  پرینتخانه » علمی, یادداشت تاریخ انتشار : 04 شهریور 1402 - 10:48 |

مسیر توسعه از ذهن‌ها عبور می کند!

یادداشت – پایگاه خبری ایلام رسانه این روزها به لطف فضایی که زندگی های واقعی را هم تحت تاثیر قرار داده است، هر از گاهی شاهد بیان دغدغه‌های برخی که ظاهرا نمایندگان افکار عمومی هستند، در قالب نقد و نظر و گاهی هم تشویش اذهان عمومی می‌باشیم. فارغ از درست یا غلط بودن این نقدها، […]

مسیر توسعه از ذهن‌ها عبور می کند!

یادداشت – پایگاه خبری ایلام رسانه

این روزها به لطف فضایی که زندگی های واقعی را هم تحت تاثیر قرار داده است، هر از گاهی شاهد بیان دغدغه‌های برخی که ظاهرا نمایندگان افکار عمومی هستند، در قالب نقد و نظر و گاهی هم تشویش اذهان عمومی می‌باشیم. فارغ از درست یا غلط بودن این نقدها، بیان چند نکته در این خصوص خالی از لطف نیست و می تواند ما را در ترسیم یک تصویر درست از مسایل کمک خواهد کرد که این نوشتار سعی در آن دارد این موارد را یادآوری کند.

در گام اول باید دانست که نقد اگر در سرجای خود باشد نه تنها باعث رشد و پیشرفت خواهد شد بلکه نقد کننده را هم دارای شخصیت و منزلت خواهد کرد، اما اگر در مسیر خلاف آن قرار گیرد، جامعه را دچار ابهام خواهد کرد و ممکن است سالها روند رشد و توسعه را به تاخیر بیندازد. در جریان نقد خصوصا در مورد ارزیابی عملکرد افراد، عدالت بسیار مهم است به عبارتی فرد ابتدا باید خود را در موقعیت طرف مقابل قرار دهد و عکس العمل خود را بسنجد اگر نتیجه ای بدست آورد که عملکرد آن شخص دچار ایراد بوده است دست به نگارش و نقد بزند.

متاسفانه در حال حاضر، فضایی درست شده است که برخی افراد با هر جایگاهی یا با هر دانشی که دارند، دست به نگارش نقدهایی می‌زنند یا پیشنهادهایی را می دهند که جز تاسف برای مخاطب خاص چیز دیگری را به ارمغان نمی‌آورد. آنان که با این روش دست به نقد عملکرد نمایندگان یا مدیران بومی و غیر بومی می‌زنند، هیچگاه به این فکر نمی کنند که اقدام آنها، اتلاف وقت در روند اجرای برخی از پروژه‌هاست و تنها انرژی را از افرادی می گیرد که دل در گرو توسعه و پیشرفت این مرز بوم دارند. و سئوال اساسی این‌جاست که آیا با ایراد گرفتن و پیشنهاد استغفای مدیر که ساده‌ترین و دم دستی ترین پیشنهاد است، می توان مشکلات استان را حل کرد و آیا اساسا این راه حل مناسبی برای برون رفت از این وضعیت کنونی استان است؟ چرا هم اکنون که  شاهد پیش ثبت نام نامزدهای انتخاباتی برای مجلس هستیم، برخی عملکرد نمایندگان فعلی و ادوار گذشته یا مدیران استانی را به باد نقد گرفته‌اند و از این نکته غافل شده‌اند که تا چندی پیش خود مدیری ارشد در سطح استان یا خارج استان بوده اند که شاید در قرار دادن مسیر استان در فرآیند توسعه و پیشرفت دخالتی نداشته‌اند. چرا اکنون اینان در فضایی مجازی و دور از گود و خارج از دایره انصاف در تمامی تخصص‌ها علامه دهر می شوند و خود را در مقابل وضعیت استان مسئول می دانند و به سان گلادیاتورها شمشیرها را بر نادانی می‌کوبند. چرا تا کنون نتوانسته ایم فضایی درست کنیم که در آن نخبگان به راحتی اظهار نظر کنند؛ مدیران و افراد اداری ادوار گذشته بتوانند تجربیات خود را در اختیار افراد تازه کار گذارند؟ چرا در استان اتاق فکری فارغ از نگاه سیاسی برای تعالی و توسعه استان وجود ندارد؟ اساسا چرا نمی توانیم تمام پتانسیل‌ها در یک جا برای یک هدف هم‌افزا کنیم؟ چرا برعکس تمام استان‌ها، تا فردی از این دیار در مسندی در استان یا کشور قرار می گیرد به جای اینکه یار و یاور او باشیم تمام تلاش خود را به کار می گیریم که موفق نباشد؟ اصلا مگر ایلام چقدر وسعت دارد که همین استان کوچک را خود شمال وجنوب کرده ایم؟

باید دانست معضل بیکاری؛ عدم استقبال سرمایه گذار، رفع محرومیت ها و آسیب‌های اجتماعی و بسیاری از اتفاقات دیگر تنها زمانی رخ خواهد داد که همه دست در یک آستین کنیم که شاید با طی کردن زمانی اندک رخت محرومیت را از استان زیبایمان برداریم و برکنیم.

بیاییم از تئوری عبور کنیم و هر کدام در حوزه کاری خود به یک تکنسین بدل شویم تا استان ایلام را صنعتی کینم. همگان می دانند که لازمه توسعه و پیشرفت، در خیلی از جاها ویرانی است، اگر یک ساختمان کهنه‌ای داشته باشیم و بخواهم آن را مدرن کنیم لاجرم باید تحریب کنیم و از نو رویایمان را بسازیم. قطعا در مسیر صنعتی شدن و استفاده از منابع گازی و نفتی استان، درختی هم قطع می شود، اما خانواده‌ای به واسطه اشتغالی که در این حوزه ممکن است اتفاق بیفتد شکل می‌گیرد و این خود کم اتفاقی نیست.

اگر اکنون در قسمتی از استان که از قضا طبیعت خوبی هم دارد، می خواهد صنعتی پا گیرد که یقینا منشا هزاران خیر خواهد بود، به جای یک طرفه به قاضی رفتن و نگارش نقدی، منطق آن است که ابتدا از فایده ها و معایب آن اطلاعی کسب کنیم، اگر کارشناسی در این حوزه وجود داشته باشد (که در استان کم نیست) با صحبت با ایشان اطلاعات خود را چک کنیم که نقد ما علمی باشد و تبدیل به تشویش اذهان عمومی نشود.

در پایان باید گفت مسیر توسعه از اذهان افراد جامعه گذر می کند، این افراد هم شامل عام می شود و هم نخبه و مدامی که افراد در ذهن خود یک ایلام آباد را نسازند هیچگاه به سمت آن تلاش نخواهند کرد.

 

✍حمید اسلامی  رییس کمیسیون پایش اخلاق حرفه ای سازمان نظام مهندسی کشور

نویسنده : حمید اسلامی، رییس کمیسیون پایش اخلاق حرفه ای سازمان نظام مهندسی کشور
برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.