- اجرای طرح پژوهشی استفاده از لوله های پلی اتیلن جهت فشارهای ۲۵۰psi
- زیرساختهای اربعین استان ایلام باید ارتقا یابد
- با تمدید مأموریت نیروهای خدوم شهرداری تهران در مهران موافقت شد
- ۷۵۰ هنرمند در موکب فرهنگی و هنری «شین» برای زائران اربعین برنامه اجرا کردند
- انحراف به چپ پراید در مسیر دهلران به مهران ۳ کشته و ۳ زخمی برجای گذاشت
- تلاش ۵ ساعته آتشنشانی در پیشگیری از آتشسوزی بزرگ ناشی از تصادف مسیر ایلام به مهران
اختتامیه نهمین سوگواره شعر کردی عاشورایی “شین” برگزار شد
به گزارش ایلام رسانه به نقل از روابط عمومی حوزه هنری استان ایلام، در ابتدای این مراسم جلیل صفربیگی، از شاعران برجسته کشور گفت: هرساله ایلام این سعادت را داشت که میزبان زوار عزیز عتباب و عالیات باشد اما متاسفانه شرایط جدید و حضور منحوس ویروس کرونا این سعادت را از شهروندان ایلام گرفت و از این نظر خیلی متاسف و ناراحت هستم.
وی ادامه داد: در ایلام می شود صدای ضربان قلب کاروان پیاده حضرت اباعبداله را شنید.
با شعر خوانی استاد جلیل فضای سنگینی بر مراسم حاکم شد و دلها را به سمت سوریه و بارگاه حضرت زینب برد. کسی که اگر نبود شاید امروز خبری از کربلا و حماسه پیداه روی اربعین نبود.
در ادامه رییس حوزه هنری استان ایلام ضمن اشاره به اینکه از سال 91 به منظور ارتقاء بخشی جایگاه زبان و ادبیات کردی جنوبی این سوگواره طراحی و راهاندازی شد، گفت: در گامهای اولیه، شعر کردی جنوبی در حوزه ادبیات آئیینی به نوعی هم قلیل و هم غریب بود، اما خوشبختانه در جریان این سوگواره و البته تعاوملی که با دانشگاه ایلام و مجموعه همکاران ایجاد شد، طی طریق انجام گرفت و الان سوگواره “شین” در سطح ملی قابل تامل و بررسی است و شاعرانی در این عرصه وارد شدهاند که با خلق آثار خود گام های بسیار تاثیر گذار در این حوزه برداشتهاند، به نوعی که سردمدار شعر آیینی در غرب کشور به جرأت می توان گفت بچه های ایلام هستند.
محمدعلی قاسمی با بیان اینکه در سالهای گذشته این برنامه با حضور اقشار مردم و در فضای گسترده تری برگزار میشد، ادامه داد: متاسفانه امسال به واسطه شرایطی که ویروس کرونا در کشور و جهان ایجاد کرد، با حمایتهای دلسوزانهی مجموعه ارزشمند شبکه رادیو “فرهنگ” بستری فراهم شد که این برنامه همزمان با برگزاری در فضای مجازی، روی آنتن شبکه رادیویی نیز برود تا جامعه عاشورایی ایران و آزادمردان سراسر دنیا از این برنامه بهره ببرند.
در پایان دکتر محمد علیاکبری رییس دانشگاه ایلام ضمن بیان اینکه امام حسین(ع) مصداق بارز وفای به عهد و پایمردای به اعتقاد نه در جهان اسلام که در کل عالم است، گفت: بزرگداشت کربلا و عاشور به خاطر پاسداشت ارزشهای انسانی بر همه جهانیان فرض است، اما برای ما شیعیان به دلایل بیشتری و البته ما ایلامیان به دلایل خاص تری واجب است و باید این برنامه هر ساله اجرا شود.
علیاکبری با تاکید بر اینکه در استان ایلام استعداد های بسیار توانمندی در حوزه ادبیات آیینی وجود دارد، ادامه داد: هم به عنوان دانشگاه ایلام و هم حوزه هنری وظیفه داریم تکریم کنیم و بزرگداشت آنها را در برنامه کاری خود قرار دهیم و باید دانست، سوق دادن این توانمندی به سمت اهل بیت جزو سعادتی است که در این سوگواره نصیب ما شده است و همین امر می طلبد که هرساله این آیین قوی تر و بهتر انجام شود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.